Skanska

Bilder från visningslägenheten

Här kommer några bilder från Blå Jungfruns fina visningslägenhet, som jag får äran att bo i snart.

Här är SBoxen, som sitter i hallen i varje lägenhet. Här kan de boende följa sin egen energianvändning och se hur stor energiräkningen blir, boka tvättstugan, felanmäla, se när nästa tunnelbana går och titta på trafiksituationen vid de största trafikkorsen i Stockholm. SBoxen var mycket uppskattad när lägenheterna visades för bostadssökande, och jag hoppas att den kommer bli en väg till kunskap om energi och energihushållning för de boende.

Här är vardagsrummet, som har en öppen planslösning mot det ljusa köket och utgång till den stora uteplatsen. Alla lägenheter i Blå Jungfrun har en stor uteplats eller balkong mot söder, vilket kommer vara mycket uppskattat i sommar när de första hyresgästerna har flyttat in.

Ett av sovrummen.

Det stora sovrummet, där jag ska bo snart! Notera frånvaron av element under fönstret, som gör att man kan möblera ända fram till väggen.

Badrummet.

Köket.

6 kommentarer

 1. Skrivet 6 februari, 2010 klockan 09:45 | Permalink

  Shit vad spooky det här blev. Det där borde vara vår lägenhet som vi ska flytta in i januari 2011. Är det fyran på 104 längst ner med uteplats som var Visningslägenhet före jul?

  Well – jag är väldigt nyfiken på hur lägenheten klarar kylan så det får du gärna blogga om.

 2. Skrivet 6 februari, 2010 klockan 09:56 | Permalink

  Kan du inte ta med en temperaturlogger och lägga ut lite temp.data på bloggen?

 3. Johanna
  Skrivet 7 februari, 2010 klockan 03:56 | Permalink

  Hej!
  Det stämmer, det är visningslägenheten jag ska provbo. Jag har tänkt göra precis det du föreslår; ta med massor med termometrar och testa att baka, vara inaktiv, stänga av och sätta på elementen osv. Det är dock så, att eftersom huset i övrigt inte är inflyttat än, kommer det behövas mer tillskottsvärme än som kommer behövas när du flyttar in. Vid det laget är ju resten av huset bebott sedan ett halvår. Men något hum ska jag nog lyckas få om hur snabbt lägenheten reagerar på vädring, bullbak mm.
  Jag lovar att vara rädd om golv, och allt annat med för den delen!

 4. Ida
  Skrivet 8 februari, 2010 klockan 03:06 | Permalink

  Fin lya!! Ska bli kul att följa temperaturen när du provbor, det är ju samtalsämnet hos gemene man denna vargavinter.
  Tänk att få slippa radioatorer, då kanske kan kan ha krukväxter här ;-)

 5. Skrivet 8 februari, 2010 klockan 07:59 | Permalink

  För intresserade vill jag tipsa om det utmärkta nätverket http://www.interlearn.se/hem/hem.htm På onsdag är Svensk Energi värd och ska presentera forskning om Smart Grid -teknologi.

 6. Johanna
  Skrivet 10 februari, 2010 klockan 08:13 | Permalink

  Hej!
  Ja, det är ett bra nätverk! Jag kan tyvärr inte idag, men jag ska försöka komma nästa gång, eftersom jag hört mycket gott om det.