Skanska

Bullbak del 1

Nu är den vanliga arbetsdagen slut, och jag har gått till Farsta centrum och handlat bullingredienser. Eftersom passivhustekniken bygger på att återvinna värmen ur frånluften gör sig det faktum att jag är själv i ett stort flerbostadshus påmint; det är inte speciellt varmt. Jag har tänt alla lampor, och ser nu hur temperaturen stiger i lägenheten. När jag fick chansen att provbo visste jag att förhållandena inte är som de kommer vara när alla flyttat in, och räknade därför med att det skulle vara kallare än enligt mina beräkningar. På det sättet är det här testet inte speciellt rättvisande. Det jag däremot kan visa, är hur min egen aktivitetsgrad påverkar inomhustemperaturen. Mer om det senare.

Bullbaket började dåligt. När jag satte på spisen upptäckte jag att den varken blev varm eller började lysa. En ugn är rätt central i ett bullbak, så jag kände mig lite handfallen. Efter att ha kollat proppskåpet återstod bara en lösning som jag skulle våga mig på; jag drog ut spisen, och till min lycka var ugnskontakten inte isatt ordentligt. Därefter fortgick degblandandet utan fadäser. Degen står nu och jäser, och jag ska ta och äta middag innan det är dags att baka ut. Fortsättning följer.