Skanska

Bullbak del 2

Nu är bullarna klara! Inte nog med att de blev goda (och att jag mår lite stillsamt illa efter att ha ätit för många), det är också en hel grad varmare i lägenheten. Det är tydligt att det, precis som teorin säger, krävs ganska lite energi för att värma det här huset. Dessutom gör tätheten och de välisolerade väggarna att värmen stannar kvar länge.

Tanken med passivhus är inte att de som bor där ska känna sig stressade över att de måste vara hemma, aktiva och baka varje dag. Det är heller inte meningen att man ska behöva köpa extra lampor, eller undvika energieffektiva alternativ för att hålla värmen. I dag använder vi så många värmealstrande apparater i våra hem att vi inte behöver anstränga oss för att skapa tillräckligt med värme. Tanken med passivhus är helt enkelt att använda den värmen, istället för att tillföra ännu mer värme utan att först känna av hur mycket som behövs. Jag tycker det är smart!