Skanska

Utflytt

Mitt korta äventyr i visningslägenheten är nu över. Det är lite sorgligt, för det är så trevligt här! Temperaturgivarna kommer ligga kvar över dagen för att få en så lång mätserie som möjligt. Nästa vecka ska jag utvärdera resultaten. I nästa vecka kommer förhoppningsvis också den officiella täthetsprovningsrapporten, så det finns mycket att se fram emot.

12 kommentarer

 1. Karin Ståhl
  Skrivet 19 februari, 2010 klockan 12:05 | Permalink

  Hej Johanna!
  Jag är så glad att du tar dig tid att jobba så mycket med Blå Jungfrun och är så engagerad även i det här skedet. Det är naturligtvis jättebra att veta att allt känns bra och fungerar som vi tänkt. Ser fram emot att få veta hur temperaturkurvorna ser ut. Jag hoppas du får en riktigt skön helg. Borta bra men….

  Hälsningar Karin

 2. Johanna
  Skrivet 19 februari, 2010 klockan 01:51 | Permalink

  Hej!
  Det är ju så kul att det är svårt att sluta! Men nu ska det faktiskt bli skönt att få komma hem. Nästa vecka ska temperaturerna analyseras. Trevlig helg du med!

 3. Charles Lannerdahl
  Skrivet 19 februari, 2010 klockan 02:04 | Permalink

  Hej i vinterkylan!
  Kul att du tog dig tiden att provbo samt blogga om lägenheten som du själv har beräknat energibehovet för, hoppas att detta skapar ett större intresse för denna typ av hus. Vet du om Svenska Bostäder kommer att göra några fler initiativ för miljön på Blå Jungfrun – utöver det låga energibehovet?

 4. Johanna
  Skrivet 19 februari, 2010 klockan 02:11 | Permalink

  Hej!
  Jag hoppas också intresset ökar! För att det ska byggas fler energieffektiva hus krävs att slutkunderna, dvs vi som hyr och köper bostäder, ställer krav och förväntar oss energieffektiva bostäder. Förhoppningsvis kan vi bidra med det genom att visa att det går att bygga riktigt energieffektivt.
  Jag är ju gruvligt insnöad på energifrågan, så jag har inte full koll på övriga miljöinitiativ på projektet. Men jag vet att arbetsplatsen är Grön arbetsplats och är väldigt duktiga på att sortera byggavfall bland annat, och att inomhusmiljön kommer följas extra noga i ett antal lägenheter. Det händer säkert mer under driftfasen som inte jag känner till.

 5. Skrivet 20 februari, 2010 klockan 01:56 | Permalink

  Hej Johanna,

  Jag läser din blogg med en stor intresse eftersom jag ska flytta till blå jungfrun snart med min sambo och dotter. Vi är jätte glad allihopa att bo snart där, området och byggnaden ser jättefin ut. Jag ska snart bli den första fransman som bor i en passivhus i Sverige :-)

  Hälsningar,

  Etienne

 6. Lotta Gren
  Skrivet 22 februari, 2010 klockan 08:24 | Permalink

  Hej Johanna! Vilken bra idé och vilken bra blogg du skrivit! Ser fram emot att få ta del av resultaten!
  MVH Lotta

 7. Johanna
  Skrivet 22 februari, 2010 klockan 08:33 | Permalink

  Hej!
  Vad trevligt! Det är kul att många av er som ska flytta in i husen läser bloggen! Jag tycker också husen blir jättefina, och är avundsjuk på er som får flytta in permanent. Hoppas ni kommer trivas!

 8. Johanna
  Skrivet 22 februari, 2010 klockan 08:34 | Permalink

  Tack, tack! Resultat från provboendet och täthetsprovningen kommer snart. Håll ut!

 9. Eric Hellsing
  Skrivet 22 februari, 2010 klockan 12:47 | Permalink

  Vi väntar med spänning på dina resultat, Johanna!

  Kul att det kommer att flytta in andra fransmän i området tycker jag. :-) Jag är halvfransk själv och har en franskspråkig son.

 10. Johanna
  Skrivet 22 februari, 2010 klockan 01:32 | Permalink

  Hej!
  Jag är också full av förväntan! Jag fick precis alla mätvärden från förra veckans mätningar, men har inte hunnit titta på dem än. jag hoppas kunna göra ett inlägg om det i eftermiddag. Så fortsättning följer.

 11. Etienne
  Skrivet 13 mars, 2010 klockan 08:39 | Permalink

  Roligt och kul att franskspråkia hyressgäster flyttar dit! Min dotter pratar svenska och franska, är 11år gammal och …..rör sig väldigt mycket så hon ska bidra till att varma huset ! Etienne

 12. Eric Hellsing
  Skrivet 17 mars, 2010 klockan 01:59 | Permalink

  Min 6-årige son är bra på att röra sig också. Det är bra att det kommer att bo många barn i huset som bidrar till att hålla upp värmen nästa vinter! ;-)