Skanska

Snart dags för inflytt

Under veckan jag har varit borta har det hållts informationsmöten för dem som tecknat hyreskontrakt i den första etappen. Intresset har varit stort, och frågorna skiftande. Det ska bli otroligt kul när de första hyresgästerna flyttar in och vi kan se hur det fungerar i verkligheten och hur de boende trivs!

4 kommentarer

 1. Eric Hellsing
  Skrivet 6 maj, 2010 klockan 08:08 | Permalink

  Hej Johanna!

  Jag var med på det första informationsmötet och det var mycket riktigt alla möjliga slags frågor som ställdes kring det nya boendet. Det känns jättekul att snart få flytta in i området!

  Vi som kommer att flytta in blev dock förvånade över att mobiltäckningen verkar vara så pass dålig i huset. De flesta hade ingen täckning alls (åtminstone i visningslägenheten). Personalen från Svenska Bostäder informerade om att detta var ett problem man konstaterat i huset. Min fråga till dig är om detta är ett fenomen som är vanligt i passivhus? Är det den mycket täta isoleringen som gör att signaler utifrån inte tränger in i huset?

  Vet du om mobiltäckningen är bättre när man kommer upp en bit i huset? Jag ska bo på tredje våningen och hoppas på någon form av mobiltäckning åtminstone där…

 2. Johanna
  Skrivet 7 maj, 2010 klockan 06:59 | Permalink

  Hej Eric!
  Ja, jag har också noterat att det är dålig mobiltäckning i husen. Jag har aldrig hört talas om att det skulle vara ett problem just i passivhus, och tror inte att det är det det beror på. Betongen är normaltjock i byggnaden, och cellplasten borde inte stoppa mobilvågor. Dessutom har man dålig täckning även inne i byggbodarna, vilket tyder på att det är området i sig som har dålig täckning, och inte ytterväggarna som blockerar.
  Jag vet att Svenska Bostäder kontaktat mobiloperatörerna och arbetar på att lösa problemet. Svenska Bostäders förslag att ni också kontaktar era operatörer tror jag är en bra idé, eftersom kundsynpunkter brukar väga tungt. Jag håller tummarna att täckningen förbättras snart.
  Lycka till med inflyttningen! Hoppas du kommer trivas jättebra. Kommentera hemskt gärna här hur det känns att vara en av de första hyresgästerna i Stockholms första passivhusprojekt. Jag är både nyfiken och avundsjuk, nämligen.

 3. Eric Hellsing
  Skrivet 16 maj, 2010 klockan 07:09 | Permalink

  Hej Johanna!

  Tack för ditt svar. Jag skriver gärna om mina erfarenheter som hyresgäst i passivhus när jag flyttat in och kommit på plats.

  När det gäller mobiltäckningen hoppas jag på hyfsad täckning i min lägenhet (jag hade som sagt var ingen täckning alls i visningslägenheten). Om täckningen blir dålig i mitt nya boende misstänker jag att huset åtminstone delvis bidrar till att blockera signalerna. Jag har nämligen själv bra täckning utanför huset.

 4. Johanna
  Skrivet 17 maj, 2010 klockan 08:16 | Permalink

  Hej igen!
  Jag är verkligen ingen expert på mobilsingnaler, men jag antar att om ett område har lite halvdålig täckning, så blir väl knappast täckningen bättre innanför en husvägg. Det borde i så fall ge ungefär samma effekt att gå in i ett vanligt hus som i ett passivhus, men det känns rätt naturligt att täckningen är sämre i ett hus än utanför. Jag hoppas att det löser sig, och ser fram emot att ni flyttar in!