Skanska

Bilder från våren

Iris Jönsson, som ska flytta in i hus 2 i sommar, har dokumenterat Blå Jungfrun under våren, och till min stora glädje har jag fått hennes bilder. Tusen tack, Iris! Nu får ni också chansen att se hennes fina bilder.

Hus 2 i februari

Alla husen i februari

Cykel- och gångbanan invid Blå Jungfrun, februari

Hus 2 i mars

Hus 2 i mars

Entré hus 1 i maj

Hus 1 i maj

Hus 2 i maj

Hus 2 i maj

Hus 3 och 4 i maj.

10 kommentarer

 1. Ann & Jack Levine
  Skrivet 5 juni, 2010 klockan 04:03 | Permalink

  Hej Johanna!

  Kul att se bilderna som Iris tagit sedan februari. Vi kunde se vår lägenhet i hus 4 dit vi ska flytta i december. Det skulle vara intressant för oss att se lite bilder av insidan på en lägenhet också. Vi flyttar från Portland, Oregon, och det blir en stor omställning till Hökarängen, Sverige. Alla våra vänner och bekanta här tycker att passivhus låter väldigt intressant. Vi ser fram emot att flytta in och att träffa våra ny grannar.

  Vänliga hälsningar,
  Ann & Jack

 2. Johanna
  Skrivet 7 juni, 2010 klockan 10:55 | Permalink

  Hej!
  Vad roligt att ni ser fram emot att flytta in! Jag var helt säker på att jag lagt upp bilder från visningslägenheten, men det visade sig vid närmare kontroll inte stämma. Jag fixar det i veckan!

 3. Eric Hellsing
  Skrivet 7 juni, 2010 klockan 01:18 | Permalink

  Hej Johanna!

  Du har visst lagt ut bilder från visningslägenheten den 2 februari i år. Bilderna hittar man genom att gå in under Arkiv och välja februari månad. Sedan får man gå längst ner och välja “Äldre inlägg”. Alternativt kan man gå direkt till denna länk: http://blajungfrun.skanska.se/2010/02/page/2/

  Jag bor nu sedan en vecka i hus 1 och hela familjen trivs jättebra i lägenheten och området! Jag återkommer med våra erfarenheter av att bo i Blå Jungfrun när vi bott in oss lite mer.

 4. Johanna
  Skrivet 8 juni, 2010 klockan 10:47 | Permalink

  Hej Eric!
  Jag tyckte väl att jag hade lagt ut bilderna! Tack för att du håller koll åt mig. Och vad roligt att höra att ni trivs! Jag ser fram emot att få höra mer.

 5. Ellinor
  Skrivet 10 juni, 2010 klockan 07:48 | Permalink

  Hej Johanna!
  Jag ska flytta in i september i hus 3, var och kikade in i hus 2 igår faktiskt. Ser väldigt lovande ut, väldigt fräscht och fint.
  MVH

 6. Johanna
  Skrivet 11 juni, 2010 klockan 05:40 | Permalink

  Hej Ellinor!
  Vad roligt att du ska flytta till Blå Jungfrun! Jag önskar jag kunde göra detsamma!

 7. Ulrika
  Skrivet 28 juni, 2010 klockan 11:19 | Permalink

  Hej hej skriver kontrakt för en lägenhet nu den 30 juni, ska bli fantastiskt att bidra till ett miljövänligare boende, det känns SÅ rätt!
  Men vi kommer bo i nedre botten med uteplats på 16 kvm, jag skulle vilja få se lite bättre bilder på hur den kommer tänkas att se ut, finns de klara på de första husen kanske, vi flyttar ji inte in i hus fyra, förens i december först! Kan du ornda några sådan bidler månntro, gärna tvättstugan ocksså vore skoj????

  Lääängar tills vi äntligen får flytta in…räkanr nu dagarna!

  Har du någon planlösningsbild på hur gårdarna imellan husen kommer se ut, texmed bord, bänkar, eventuellt uegrillplats eller lusthus och lekplatser för barn, har ju en 1½ åring som skulle uppskatta sådant??
  Vad har sagt om det?
  Jätte tacksam för utförliga svar!

  MVH Ulrika och lilla Cornelia

 8. Johanna
  Skrivet 29 juni, 2010 klockan 11:17 | Permalink

  Hej Ulrika!
  Vad roligt att höra att du längtar! Jag var på plats idag, och blev riktigt avundsjuk på er som tecknat kontrakt. Husen ligger så fint, har så stora balkonger och är så energieffektiva att jag är övertygad om att ni kommer stormtrivas.
  Jag lägger strax ut ett nytt inlägg med bilder på gården mellan hus 2 och 3 samt visningslägenhetens uteplats. Uteplatserna för de som bor på bottenvåningen är stenlagda och har insynsskydd på sidorna. De flesta kommer också ha en häck framför (inte med på bilden eftersom den inte är planterad än). Gården mellan hus 2 och 3 kommer vara så naturlig så möjlig; den lilla bergknallen får vara kvar, och resten kommer bli gräsmatta. Jag har tagit några bilder, men eftersom gräset inte är planterat än (matjorden kom på plats idag) är de lite missvisande. Förhoppningsvis ger de en indikation på hur det kommer se ut i alla fall.
  Hör gärna av dig igen om du har fler frågor, och lycka till med flyttförberedelserna!

 9. Ulrika
  Skrivet 6 juli, 2010 klockan 08:15 | Permalink

  Hej igen Johanna,

  Tack så mycket för de bilder du la upp, nu förstår man mer hur uteplatsen kommer se ut- kul!
  Våran som kommer vara på 14 kvm kommer vara liite större, tror jag, än den du visade på bild!
  Tänkte faktiskt kika förbi själv här i helgen för att tråna efter hur vi kommer ha det till jul….

  Men som sagt du vet inget ännu om eventuell lekplats, sandlåda eller lekområde för barn placerade mellan husen eller liknande?
  Eller om bänkar/bord och???..en del hus gör ju sådant, har du hört något om det?

  Kan du fixa fram bilder på tvättstugan innuti då, gillar att titta på sådant också!

  Hoppas vi får många trevliga grannar nu också, som vi längtar!

  TACK för all din hjälp, det är toppen!

 10. Johanna
  Skrivet 26 juli, 2010 klockan 06:55 | Permalink

  Hej igen Ulrika!
  Vad bra att du ser fram emot att flytta in! Den gård jag beskrev är den mellan hus 2 och 3. Den kommer medvetet lämnas så orörd som möjligt för att få en bit natur mellan husen. Gårdarna mellan hus 1 och 2 respektive hus 3 och 4 däremot kommer göras i ordning mer. Om du går förbi kan du se ungefär hur det kommer se ut, eftersom gården mellan hus 1 och 2 börjar bli färdig. Det kommer finnas cykelställ och sopnedkast, samt små bänkar utanför respektive port. Eventuellt tillkommer fler saker som jag inte vet om.
  Jag har tyvärr inga bilder från tvättstugan, men vem vet? Kanske tar någon som redan flyttat in en bild? I så fall lägger jag gärna upp den.