Skanska

Foton från området

Hej!

Iris, som bor i Blå Jungfrun, har varit snäll och skickat foton igen. Dessutom har jag tagit ett par, så här kommer massor med nya bilder:

Planteringen utanför hus 1.

Gård mellan hus 1 och 2.

Trappa från gångväg till gård mellan hus 1 och 2.

Uteplats vidhus 2.

 

Entré hus 2.

Tvättstuga.

Tvättstuga.

Tvättstuga.

Gård mellan hus 3 och 4 sedd från en balkong i hus 4.

Trappa från gångväg till gård mellan hus 3 och 4.

Utsikt från lägenhet i hus 4.

Balkongfasad på hus 2.

Balkongfasad hus 2.

Det är så roligt att se att området börjar bli klart! Jag tycker att gårdarna blir jättefina. Speciellt förtjust är jag i gården mellan hus 2 och 3, som har en liten bergknalle och gräs och har lämnats relativt orörd. Dessutom blir det liv i söderfasaderna tack vare hyresgästernas balkongmöbler. Det ser väldigt mysigt ut, och jag blir bara mer och mer avundsjuk på dem som bor här. Hoppas att ni trivs!

13 kommentarer

 1. Ulrika
  Skrivet 28 september, 2010 klockan 08:34 | Permalink

  Åhh tack tack för lite inblick hur der ser ut just nu!
  JÄTTEFINT JU!
  Yess tvättstugebilder..vad kul, ser fräscht ut…perrrfekt!
  Längtar till 1a december då går flyttlasset äntligen in!

 2. Etienne
  Skrivet 29 september, 2010 klockan 01:21 | Permalink

  Hej,

  Vi bor i hus 2, och trivs jätte mycket. Lägenheten är precis på hörnet, väldig ljus och rymlig. Att hinte ha värmeelement under fönstren ge möjligheten att ha en sofa precis vi fönster. Väldigt mysigt ! Vi, och alla grannen som vi har pratat med, tycker att det är fantastisk att se granar genom varje fönster. Det känns som man bor mitt i skogen. En känsla som jag uppskattar väldigt mycket, särkilt efter elva år att bo i Paris. Än så länge är det varmt i lägenheten, och vi hoppas att de ska fortsätta bli så :-) ! Vi ocskå hopppas att det ska bli snart möjligt att parkera sin bil (Jag vet, det är inte särkilt miljövänligt) eftersom det börjar att bli lite svårare att hitta en plats på pepparvägen i närheten sedan huset 3 blev klar. Vi som bor i hus 1 och 2 välkomnar ändå våra nya grannar :-) ! Det vore faktiskt kanske en idé att ha en liten enkel fest mellan grannar ute och innan december. Det har blivit mer och mer populär i Paris och det hjälper att lära känna varandra. Skanska kan kanske bli sponsor, det vore en uttmärkt sätt att marknadsföra dessa utmärkta passivhus ! “Passiva hus för aktiva grannar” :-) !!!! Etienne

 3. Johanna
  Skrivet 30 september, 2010 klockan 01:01 | Permalink

  Hej!
  Vad roligt att höra att ni trivs! Det låter helt fantastiskt det du beskriver. Jag förstår att det börjar vara svårt att hitta parkeringsplatser nu. Men snart är hus 4, och markarbetena, klara och då blir det lättare.
  Din idé med en en grannfest låter utmärkt. Jag är osäker på om vi kan sponsra, men jag hoppas att det blir av ändå!
  Hälsningar Johanna

 4. Ulrika
  Skrivet 11 oktober, 2010 klockan 08:17 | Permalink

  Hej, börjar huslänga nummer fyra bli klar så smått 1½ månad kvaaar nu?

  Vi som kommer i december skulle verkligen se fram emot en fest, mykcet festligt…

  Johanna har du hört något nytt hurvida det kan tänkas bli nån lekpark/sandlåda, för barn el dylikt på någon av gårdarna, vilka isf?

  Eller grillplats, bänkar och lust hus t.ex?
  Bara nyfiken på hur planen ser ut helt enkelt?!
  Vad säger dom?!

  Nyfiken på hur hyran drar iväg med passivhus metoden, vatten å el beräkningarna, någon inputt från våra blivande grannar??
  Johanna kasnke kan du intervju några i olika boendes i olika kvadratstorlekar?

  Hälsn U

 5. Johanna
  Skrivet 11 oktober, 2010 klockan 08:52 | Permalink

  Hej!
  Ja, hus 4 är nästan klart nu, vilket syns om man tar en promenad i området.
  Det finns en sandlåda mellan hus 1 och 2 samt mellan hus 3 och 4. Iris har ju varit snäll och gett mig bilder på gårdarna som jag har lagt upp, så du borde få en ganska bra bild av hur det ser ut genom att titta på dem.
  Hyran är exklusive vatten och el, så den påverkas inte av din egen användning. Om någon som redan har flyttat in vill berätta vad deras tillkommande energikostnad är får de gärna höra av sig. Jag följer upp energianvändningen, men kan av sekretessskäl inte berätta om värdena här. Däremot har alla som har tecknat kontrakt fått information om vad normalvärdet är, eftersom det är den kostnad som har dragits av från hyran.

 6. Ulrika
  Skrivet 11 oktober, 2010 klockan 01:19 | Permalink

  Jaa jag har ännu inte förstått begreppet att vatten å el är alltså exklusive hyran, (som du skriver att den påverkas inte av mitt egna användande? hmm) ändock dras normalvärdets kostnad bort från hyran..så komplicerat detta (innan man flyttat in och alla pusselbitar säkert faller på plats) och jag är lite knepig som inte förstår upplägget.
  Sen tillommer ju extra kostnader om man använder utöver normaluträkningarna, men detta får jag uppenbarligen ta med Svenska Bostäder som säkertkan detaljerat förklara!

  Jo jag förstår givetvis sekretessen men det skulle vara kul att höra om någon ( blivande granne) hade lust att dela med sig hur mkt de överstigit eller tvärtom inte gått över i användadet av el å vatten under etyt t.e.x halvår (gärna sett på föregående vinterhalvåret som var) då det mäts individuellt i passiv hus, bara så man får ett humm…

  TACK TACK på förhand

 7. Emelie
  Skrivet 20 oktober, 2010 klockan 05:33 | Permalink

  Kikar här på min hyresspecifikation och kostnad för Kallvatten = 58 kr och för varmvatten 270kr September månad.
  Och då kör jag både tvätt och diskmaskin varannan / var 3:e dag.

 8. Ulrika
  Skrivet 21 oktober, 2010 klockan 05:51 | Permalink

  Vilka hus och entrènr är det som har tvättstugorna?

 9. Johanna
  Skrivet 21 oktober, 2010 klockan 06:28 | Permalink

  Hej igen.
  Din hyra är exklusive varmvatten, kallvatten och komplementsvärme. Du betalar för din faktiska användning varje månad, och kan följa din användning på SBoxen i din hall. Du förstår nog när du har flyttat in; det är inte så komplicerat.
  En snäll granne till dig har precis berättat vad hennes vattenkostnad per månad är, så då får du en uppfattning om storleksordningen.

 10. Johanna
  Skrivet 21 oktober, 2010 klockan 06:29 | Permalink

  Hej!
  Vad snällt av dig att dela med dig! Det låter som en rimlig vattenkostnad tycker jag. Tack igen!

 11. Johanna
  Skrivet 21 oktober, 2010 klockan 06:30 | Permalink

  Hus 1 och 4 har tvättstugor.

 12. Skrivet 21 december, 2010 klockan 08:19 | Permalink

  Kikar här på min hyresspecifikation och kostnad för Kallvatten = 58 kr och för varmvatten 270kr September månad. Och då kör jag både tvätt och diskmaskin varannan / var 3:e dag.

 13. Skrivet 23 december, 2010 klockan 10:30 | Permalink

  Vilka hus och entrènr är det som har tvättstugorna?