Skanska

Ljudprovning hus 4

Idag har ljudprovningar utförts på hus 4. Eftersom jag inte har varit med på en ljudprovning förut har jag hängt över axeln på konsulterna hela dagen. De har mycket rolig teknik! Bland annat mäter man stegljudsöverföringen mellan en lägenhet och lägenheten under med hjälp av en apparat som “trampar” snabbt och bestämt. Dessutom mättes hissljud och ljudöverföring mellan lägenheterna. Resultatet är inte klart än, men det ser bra ut. Vi får mycket gratis tack vare att husen gjuts på plats. Därmed blir det mycket tätt, och såväl luft som ljud har svårt att förflytta sig.

Täthetsprovningsrapporten för hus 4 kom idag. Det officiella värdet är 0,08 l/s, m2, vilket vi ska vara mycket, mycket nöjda med. Det känns bra att alla husen är så jämntäta!

2 kommentarer

 1. Skrivet 4 oktober, 2010 klockan 09:11 | Permalink

  Har det kommit något resultat från ljudprovningen för hus 4?
  Skulle vara mycket intressant att få veta!

 2. Johanna
  Skrivet 11 oktober, 2010 klockan 08:48 | Permalink

  Hej!
  Resultatet är inte klart än, men som sagt, det såg bra ut vid provningstillfället, så värdena blir nog bra.